3.5.06

Los "chistes" sin grácia

Hoy para "hacer un poco de humor" en la emisora de la iglesia y peregrinar una y otra vez sobre el mismo tema (el 11m) y sobre las mismas ciencia ficciones. El locutor del programa matutino de la emisora comparaba una serie de cuatroº con el fatídico día.

La serie de cuatroº, Genesis, (según la cope*) tiene una publicidad un tanto agresiva: la promo sería* trabajan como policias piensan como asesinos (la serie va de policias que persiguen a psicopatas y que se ponen en la piel del asesino para intentar atraparlo). Pues bien según esto para el locutor de ese contubernio reaccionario y beligerante ese titular es como el 11m ("policias asesinos es lo q dejan de transfondo"). La sorpresa fue mayuscula cuando la cope asoció a los votantes de izquierdas con los sucesos del 11m. Ahora para reforzar el mensaje falso sobre el 11m se asocia tmb a la policia con los crímenes de esos días.

Me pregunto pq es tan importante para esta emisora una teoria inventada que los jueces niegan y no unos hechos reales como la ocultación del PP de la verdad durante esos días. Pq no recordar y hacer incapié en ello?. Pq utilizar una triste realidad para inventarse una fábula terrible sobre ella, despreciando a esas víctimas e intentar hacer calar otra verdad sobre aquellos días?
La respuesta es sencilla y cada día más clara. Pq no hay vergüenza y porque el fin justifica los medios. Con este PP nunca estaremos a salvo pq es un partido capaz de todo y pq nos demuestra que se salta los principios más básicos de dignidad y respeto hacia "su" pueblo.

Lo sorprendente, que ya no lo es tanto, es que este espectáculo lo paga la iglesia católica española.
Según la iglesia hay q temer que se recuerde los tiempos de la 2ª república. A mi que me perdonen pero lo que yo temo es lo que la iglesia nos ofrece a través de la radio hoy en día. Eso es real y ahora.

*Yo la promo q dicen no la he visto, vamos que no se si ni siquiera eso es cierto. Yo la que he visto en el diario ADN es "Genesis, en la mente del asesino".

Saludetes.

2 comentarios:

unruhe dijo...

Hola Jose, from Barcelona :)

Amb la COPE cada dia tens temes dels quals parlar, perquè diàriament crispen els ànims, generen por i odi (quins sentiments més cristians), frivolitzen sobre temes humans (recordem aquell 'gag' tan vergonyós sobre les Olimpíades Melilla 2006 on estaven retransmetent com els immigrants intentaven saltar les tanques metàl·liques per accedir a territori espanyol com si fos Humor amarillo) i no dubten a reescriure la historia (la frase "En tiempos del Imperio Romano, España luchó..." i dit per un historiador!!!), seguit d'un etcètera inacabable.

A la facultat de Periodisme, en una assignatura (ei, una assignatura va servir d'alguna cosa, això sí que és notícia!) ens van ensenyar la diferència entre la comunicació en països democràtics i en països dictatorials. Què curiós que el discurs del PP tenia gairebé tots els components del segon tipus de països: frases simples i reiterades (una mentira dita mil vegades es converteix en veritat, deia un savi de l'Antiga Roma -no sé si espanyol, perquè segur que segons la COPE ja hi havia sentiment espanyol-) dirigit a l'emoció (per això és tan eficaç) i no a la raó. Els que conflueixen amb aquest discurs únic seran aliats; els que no, enemics de la pàtria. Per desgràcia, tenim una ultradreta disfressada de dreta que ha llegit massa el Goebbels.

Un altre gran encert del PP (clara influència de la comunicació dels EUA i l'amic Bush) és que aquest partit, junt amb els seus mitjans de comunicació (tot i que crec que seria més encertat el terme 'mitjans propagandístics'), ha agafat el rol de donar el significat a les paraules i aquest és un poder enorme. Per exemple, ells han fet que la paraula nacionalisme sigui un sinònim de terrorisme i/o corrupció i són ells qui denominen qui són els nacionalistes i qui no (quan ells són els pitjors nacionalistes). Em fa molta ràbia que el PP digui que Batasuna són terroristes perquè no condemnen els atemptats d'ETA, quan ells, no només utilitzen les víctimes per aconseguir vots (1 víctima = X vots), sinó que fins fa poc, s'abstenien en les votacions del Parlament que condemnaven el cop d'Estat de Franco: o tots moros o tots cristians (i perdó per l'expressió políticament incorrecta). Ells són els jutges que no poden ser jutjats i han aconseguit que paraules innoqües com bandera, em sonin fatxes.

Perdó pel desordre i la superficialitat del meu discurs (m'has agafat en un moment que no tinc molt temps per escriure) i et felicito pel teu blog :)

Laura, also from Barcelona

Unknown dijo...

Vaja si això es quan no tens temps q serà quan tinguis. Ja m'agradaria la teva superficialitat.
Sobre la Cope si vols "pixar i no treure gota" pots mirar aquesta web http://nodo50.org/redprogresista/cope/. Es un recull de gairabé totes les noticies comentades als blogs q la tenen com protagonista.

Sobre reescriure la història i coincidint amb el q dius de l'assignatura estic llegint llibres sobre Kosovo i segur q no et sorprendrien els paral·lelismes q n'hi han amb la Cope i la dreta feixista espanyola. Rescritura de la història, desprestigi de les institucions, etc, etc.

Estic totalment d'acord en això de la política d'impacte emocional, més d'una vegada ho he comentat però la gent em sembla q no acaba de veure-ho. Es q si no com s'expliquen les mentides q diuen? Ells volen l'impacte emocional, la veritat tant els hi dona.

Per conseguir vots utilitzen les víctimes y els catalans...
O tots moros o tots cristians. Quan el PP va dir això de "ni hablar de sin vencedores ni vencidos" (sobre la negociació amb ETA). Em va fer gracia q durant la transició si que es pogués aplicar als seus crims però després, ara, ja no... Quina poca vergonya.

Laura si això d'escriure t'agrada has de fer un blog desde avui, ets una crack :)

Una abraçada i perdó per les faltes...! :P